Ето защо е важно да използвате слънцезащитни продукти по време на мусоните

Тъй като небето е пълно с тъмни облаци и слънцето рядко се вижда през дъждовния сезон, можете да пропуснете слънцезащитния крем от ежедневната си рутина за красота, нали? Е, дъждът и облачното небе не са причина да пропуснете слънцезащитния крем. Всъщност слънцезащитният крем е още по-важен по време на мусоните.

Слънцезащитният крем се използва за защита на кожата ви от вредните UV лъчи. Когато кожата ви е изложена на лъчите за дълги периоди от време, производството на меланин кара кожата ви да потъмнява, причинявайки слънчево изгаряне. преждевременно стареене Тъй като уврежда кожните влакна. Освен това води до лунички и меланом, вид рак на кожата.

Съгласен съм, че по време на мусоните, тъй като е облачно, не сме изложени на пряка слънчева светлина. Но е важно да се отбележи, че UV лъчите, идващи през облаците, са по-вредни и концентрирани, защото 95 процента от лъчите, които достигат до земята, се превръщат в UVA лъчи, които проникват дълбоко в кожата и изискват защита.

Ето важни точки, които трябва да запомните, докато използвате слънцезащитни продукти по време на мусони:

1. Излагането на UV лъчи е най-голямо през деня, особено между 11 и 16 часа.

Искате ли да промените кожните си проблеми? Използвайте слънцезащитен крем. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

2. Слънцезащитният крем трябва да се прилага и на закрито, тъй като лъчите влизат през прозорците.

3. Нанесете слънцезащитен крем 30 минути преди излагане на слънце, за да попие добре в кожата ви.

4. Важно е да нанасяте отново слънцезащитен крем на всеки 2 часа, особено след тренировка, плуване или пот.

5. Когато купувате слънцезащитен крем, не забравяйте, че той трябва да има SPF 30 или по-висок и да предпазва както от UV, така и от UVA лъчи.

6. По време на мусоните влажността прави дори нормалната кожа мазна и затова трябва да се използва слънцезащитен крем на основата на гел.

7. Също така можете да използвате водоустойчив Слънцезащитен крем За да не се отмие от дъжда.

8. Важно е да нанасяте слънцезащитен крем не само върху лицето си, но и върху цялото си тяло, тъй като UV лъчите проникват дори когато сте облечени.

Слънцезащитен крем при мусоните
Практикувайте подходяща слънцезащитна защита! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

9. Преди да изберете слънцезащитен крем, първо разберете вашия тип кожа. Въпреки че слънцезащитните продукти на водна основа са най-добри за всички типове кожа, консултирайте се с дерматолог за експертен съвет, за да разберете кой е най-добрият тип слънцезащитен крем.

Така че, независимо дали навън вали или независимо от сезона, нанасянето на слънцезащитен крем трябва да бъде най-важното нещо във вашата рутина за красота.

Leave a Comment