Историята на британката за „пластмасовата кожа“ ще ви убеди да използвате слънцезащитни продукти

Историята на 25-годишна британска козметичка стана вирусна, след като челото й започна да изглежда като пластмаса след продължително излагане на слънце. Този инцидент привлече вниманието към значението на слънцезащитните продукти за защита на кожата. Когато излизате на слънце, било то за ежедневна работа или за работа, неизбежното, продължително излагане на слънчева светлина може да разруши кожата ви, което води до някои сериозни състояния.

Козметичката Сирин Мурад се сдоби с “пластмасово чело”, след като спа навън на слънце при 21 градуса по Целзий без слънцезащитен крем на български плаж.

Грубо напомняне за важността на познаването на предпазните мерки, които можете да предприемете, за да защитите кожата си от вредните ефекти на ултравиолетовите (UV) лъчи.

Health Shots се свързаха с дерматолога д-р Ануприя Гоел, Berkowitz Hair and Skin Clinic, за да получат задълбочена представа за страничните ефекти от излагането на слънце и предпазните мерки, които могат да бъдат взети.

Избягвайте излагането на слънце без защита. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Вредни ефекти от прякото излагане на слънце

Според експерти прякото излагане на слънце може да доведе до излагане на UV-A и UV-B лъчи.

UVA лъчите могат да причинят преждевременно стареене на кожата. Освен това причинява промени в по-дълбоките слоеве на кожата, които увреждат колагена и намаляват еластичността на кожата.

UVB лъчите причиняват почерняване на кожата и също могат да бъдат отговорни за рак на кожата. За щастие индийците имат високо съдържание на меланин в кожата си, което ни прави по-малко податливи на рак на кожата.

Вземете предпазни мерки, преди да излезете на слънце

Има няколко прости неща, които трябва да имате предвид, преди да се излагате на слънце всеки ден.

Слънцезащитните продукти не подлежат на обсъждане

Слънцезащитният крем е вашето истинско оръжие за защита от висок риск от излагане на слънце. Излишно е да казвам, че вашата козметична суета или ежедневната ви чанта никога не трябва да са лишени от слънцезащитни продукти. Най-важното нещо, което трябва да запомните, преди да тръгнете Използвайте слънцезащитен крем На лицето ви независимо от сезона. И има още нещо в променящия играта продукт за красота.

Слънцезащитни съвети
Слънцезащитният крем е подходящ за всички сезони. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Д-р Гоел казва: „Уверете се, че винаги избирате слънцезащитен крем, който трябва да е поне SPF-30. И категорията звезди PA помага за защита на кожата от UVA лъчи, докато SPF предпазва кожата от вредните UVB лъчи. Категорията PA звезда трябва да бъде минимум три звезди. Освен това се уверете, че нанасяте слънцезащитния си крем поне 30 минути преди да излезете на слънце. Ако сте под пряка слънчева светлина, трябва да го нанасяте отново на всеки 2 часа.”

Професионален съвет: Друго нещо, за което трябва да внимавате, е количеството слънцезащитен крем, което нанасяте всеки ден. Нанесете поне половин чаена лъжичка или 3 мл слънцезащитен крем върху лицето си.

Носете подходящо облекло, за да се предпазите от суровите слънчеви лъчи

Освен да носите слънцезащитен крем, можете да носите защитно облекло, за да се предпазите от него Топлинен удар В знойната лятна жега. Така че можете да носите памучна риза с пълен ръкав, да носите шапка или да носите чадър, за да победите летните жеги.
Покриването на тялото ви може значително да предпази кожата ви от суровото лятно слънце.

От друга страна, ако не можете да носите дрехи, покриващи цялото тяло, винаги можете да нанесете слънцезащитен крем върху откритите части на тялото си, като ръцете или врата.

Така че, печете на слънце с тези предпазни мерки без риск!

Leave a Comment