Лечение с избелване на кожата с глутатион: значение, употреби и функции

Въпреки че светът се отваря към позитивизма на тялото, избелването и озаряването на кожата все още са стремежи за красота за много хора. Някои хора не виждат резултати от домашните средства, а други търсят само бързи резултати. Няма нищо лошо в избора на лечение за изсветляване на кожата, но трябва да сте сигурни, че избирате най-безопасното. Избелването на кожата с глутатион е нещо, което е рекламирано доста често в близкото минало. Нека разберем как работи.

Какво е глутатион?

Глутатионът е естествено срещащо се вещество в нашето тяло. Той е антиоксидант, съставен от 3 аминокиселини: глицин, глутаминова и цистеинова киселина. Освен че подпомага много телесни функции, той помага за избелване на кожата чрез възстановяване на увредени клетки. Макар че Глутатион Произвежда се естествено в телата ни, производството му намалява с възрастта и следователно изисква добавки или лечение.

Когато Health Shots се свързаха с д-р Нупур Джайн, дерматолог, той ни каза, че „Глутатионът е един от най-мощните антиоксиданти в нашето тяло. Той набира все по-голяма сила при леченията за избелване на кожата и постигане на желаната пигментация с малко или никакви странични ефекти. Локално се прилага чрез избелващи хапчета или глутатионов крем.” Д-р Джейн ни помогна да разберем как работи глутатионът, нека да разгледаме.

Терапия за изсветляване на кожата с глутатион: да или не? С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Как действа глутатионът за избелване на кожата?

  • Тирозиназата е ензим, разположен в меланоцитите, специализирани клетки, които произвеждат пигмент, наречен меланин, който е отговорен за Потъмняване на кожата ни. Приложението на глутатион инхибира производството на меланин чрез свързване с ензима и инхибиране на неговата активност.
Глутатион
Глутатионът се бори с меланина и озарява кожата ви. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

* Глутатионът е най-мощният антиоксидант, намиращ се във всяка човешка клетка и помага за отстраняването на вредните, свързани с тежките метали свободни радикали от тялото. Без това вещество телесните клетки не могат да се детоксикират адекватно и са изложени на значителен риск от увреждане на клетките.

* В допълнение към това, добавката с глутатион може успешно да намали възрастовите петна и да обърне ефектите от стареенето. отстраняването му бръчки, Черните петна по тялото и други петна също са полезни.

Глутатион
Глутатионът е страхотна съставка против стареене! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

„Между инжекциите с глутатион или хапчетата, инжекциите са много по-ефективни и действат по-дълго от хапчетата“, казва д-р Джейн. Това не означава, че добавките с глутатион са неефективни. Инжекциите обикновено са за предпочитане пред таблетките глутатион за по-бързи резултати. Д-р Джейн също добавя, че “Таблетите могат да се приемат като добавка, за да продължат ползите от инжекциите. Тъй като тези инжекции са безопасни, те се превърнаха в популярен метод за подмладяване на кожата ви и възстановяване на младежкия ви блясък.”

Въпреки че инжекциите с глутатион звучат привлекателно, тъй като незабавно подмладяват и избелват кожата ви, препоръчително е да ги вземете от регистриран практикуващ.

Leave a Comment