Тези 5 знака, че косата ви се нуждае от повече подхранване

Косата ви е податлива на увреждане поради околната среда, химикали и липса на грижи. В резултат на това косата ви постепенно започва да губи естествените си мазнини и блясък. За щастие, когато косата ви е в беда, това показва признаци. И така, ще изброим най-очевидните признаци на липса на хранене на косата.

Защо косата ви се нуждае от подхранване?

Неговото значение трябва да се разбере Подхранване на косата Или хидратация, ако искате гладка, блестяща и еластична коса. Просто казано, храненето на косата означава осигуряване на основни хранителни вещества и микроелементи като витамини, минерали, протеини, кислород и т.н. на клетките на космения фоликул.

За да разберете дали косата ви има нужда от овлажняване или грижа, Health Shots разговаря с д-р Ринки Капур, консултант дерматолог, козметичен дерматолог и дерматохирург, The Aesthetic Clinic.

Д-р Капур казва: „Ние обичаме косата си и правим всякакви неща, за да я подхраним и защитим. Има толкова много продукти и техники, които да опитаме, че често не можем да пренебрегнем вредата, която нанасяме на любимите ни кичури. Загубата на коса се отразява неблагоприятно на нашата увереност и самочувствие.”

Избягвайте използването на агресивни продукти, за да помогнете на косата си да заздравее! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

За да ви помогнем да се грижите по-добре за косата си и да избегнете по-нататъшно увреждане, ето списък с топ 5 признака на косопад, за които да следите:

1. Накъсване/косопад

Това се дължи на лошото здраве на вашите космени фоликули. Прекомерното оформяне, сушенето със сешоар, къдриците и лошото хранене могат да доведат до отслабване и накъсване на косата. Малка загуба на коса е нормална, но значителна загуба на коса е причина за безпокойство.

2. Залепете кичури коса

Прокарайте пръсти през косата си и вижте как се чувстват. Ако кичурите коса се чувстват груби и лющещи се, не всичко е наред в живота на косата ви. Неравномерната текстура на косата е индикация за дефицит на протеин.

Прочетете също: Третирайте сухата и увредена коса с тази подхранваща маска за коса „Направи си сам“ с кокосово мляко

3. Объркване

Това е един от най-честите симптоми на косопад. Забележете колко често косата ви се заплита дори след редовно разресване. Причинява се от сухота. Кутикулата на косъма се оголва и космите се залепват една за друга и се заплитат. Химическите продукти са главните виновници за заплитания.

4. Разделени краища

Разцепените краища се забелязват много лесно, но са трудни за лечение. Ако след нова прическа забележите, че кичурите на косата се разцепват в рамките на около шест седмици, време е да лекувате косопада.

Подхранване на косата
Разделената коса е голям признак за липса на хранене на косата! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

5. Скучна и хвърчаща коса

Вашите кичури отказват ли да се върнат към живота, независимо колко се грижите за тях? Кондициониращите продукти, продуктите за обем и против къдрене помагат ли да върнете живота на косата? Това е така, защото влажността от атмосферата и липсата на влага в косата я правят скучна и хвърчаща.

Прочетете също: 5 знака, че кожата ви крещи за хидратация

Може да има много причини за загуба на коса като стрес, генетика, хормонални промени, хранителни дефицити, болести, диабет, замърсяване, ежедневно износване, често миене на косата и т.н. Консултирайте се с вашия дерматолог преди да започнете лечението. собствен

Също така избягвайте тези 5 грешки, за да избегнете загуба на коса:

  • Нанесете маска за коса като маска с яйца поне една седмица.
  • Не мийте косата си често.
  • Избягвайте да използвате сешоар, когато косата ви е суха и хвърчаща.
  • Използвайте хладка вода за измиване на косата.
  • Пийте достатъчно вода, за да останете хидратирани.

Leave a Comment