4 Направи си сам маски за коса с кисело мляко за лечение на косопад, сухота и пърхот

Косопадът е проблем, който чука неканен на вратата на всеки поне веднъж в живота. Има много проблеми, с които можете да се борите с косата си, като косопад, сухота, пърхот или липса на блясък. Ако сте разчитали единствено на химически продукти за намаляване на косопада, но без резултат, може би е време да се върнете към корените си! Използването на кисело мляко за коса е стар лек, който може би сте чували от майка си или баба си. Това е не само евтин начин за грижа за косата, но и много ефективен. Опитайте няколко маски за коса с кисело мляко и вижте разликата!

Как киселото мляко е полезно за косата?

Киселото мляко има много ползи за косата. Според проучване, цитирано от Националния център за биотехнологична информация), използването на кисело мляко, за да поддържате косата и скалпа си здрави, може да ви помогне да избегнете цъфтящи краища, да предотвратите изсушаването на косата и да запазите естествения цвят и блясък на косата си.

Направи си сам маска за коса с кисело мляко

1. Маска от кисело мляко и алое вера

Тази маска може да ви помогне да овлажните косата си само с три прости съставки – чаша кисело мляко, 5-6 чаени лъжички гел от алое вера и 2 чаени лъжички мед.

Процедура:
* Смесете трите съставки в купа
*Сега го нанесете върху косата. Уверете се, че сте го нанесли първо в корените и работете до края.
* Оставете тази маска за около 30-40 минути.
* Измийте косата обилно с хладка вода

Професионален съвет: За тези със суха коса предлагаме да добавите намачкан банан към тази смес.

Смесете гел от алое вера с кисело мляко за здравето на косата си. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

2. Маска за коса от зехтин и кисело мляко

Ако се стремите към мека коса, тогава тази маска за коса с кисело мляко е точно за вас. Казват, че зехтинът е чудесен за това растеж на косата!

Съставките са толкова прости като чаша кисело мляко, супена лъжица зехтин, лимонов сок и вода!

Процедура:
* Просто смесете изварата и олиото
* Смесете лимонов сок и вода в отделна и голяма купа.
* След като измиете косата си с шампоан, нанесете върху леко влажна коса маска от извара и я оставете за около 20 минути. След това измийте косата си с нормална вода. След като маската се отстрани от косата, измийте отново косата с вода с лимон.

зехтин
Добавянето на зехтин към киселото мляко и използването му като маска за коса ще смекчи стреса ви! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

3. Маска за коса от извара и семена от сминдух

Когато смесите извара и семена от сминдух, получавате маска за коса срещу пърхот. И всичко, от което се нуждаете, е да киснете за една нощ Семена от сминдух и кисело мляко

метод
* Накиснете малко сминдух или семена от сминдух за една нощ
* Смелете тези семена сутрин
* Сега разбъркайте добре с изварата
* Използвайте тази паста както върху скалпа, така и върху косата.
* Оставете за половин час.
* Измийте косата си с хладка вода

Семена от сминдух
Опитайте да използвате маска за коса от семена от сминдух и извара, за да намалите падането на косата! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock.

4. Кисело кисело мляко

Това кисело кисело мляко може да направи магия срещу падането на косата. Това е единствената съставка, от която се нуждаете!

метод
* Нанесете малко кисело мляко върху скалпа.
* Масажирайте го добре за 5 до 10 минути.
* Дръжте тази маска за коса поне час.
* Използвайте хладка вода, за да измиете косата си и вижте дали използването на тази маска бавно може да предотврати косопада.

Leave a Comment