4 начина за предотвратяване на акне от едната страна на лицето

Акнето е хронично възпалително състояние на кожата, което най-често засяга лицето, но също така може да причини петна и пъпки по раменете, гърба, шията, гърдите и горната част на ръцете. Има различни причини зад появата на акне. Ако сте тийнейджър, този етап е обред за вас. Но ако има вероятност да получите пъпки от едната страна на лицето си, това може да се дължи на някои бактерии и мръсотия около вас. Ето няколко начина за предотвратяване на акне!

Според популярния дерматолог д-р Джаяшри Шарада различни бактерии или мръсотия могат да причинят акне по кожата ви. В скорошна публикация в Instagram тя обяснява как да предотвратите акнето, като поддържате джаджите и околностите си чисти!

Съвети за предотвратяване на акне от едната страна на лицето

1. Поддържайте мобилния си телефон чист

Мобилният телефон съдържа много бактерии и вируси. С постоянния си натиск и контакт с кожата, бактериите по повърхността им могат да раздразнят и утежнят кожата Поява на акне. По този начин, ако държите мобилния си телефон близо до лицето си и говорите за дълги периоди от време, това може да задържи пот, мръсотия и бактерии в порите на кожата и да ги запуши.

2. Поддържайте калъфките на възглавниците чисти

Всяка вечер лицето ви почива на възглавницата за 6-8 часа. Калъфките за възглавници не само събират микро прах, но и абсорбират всички запушващи порите масла от лицето ви, както и от лицето ви. Продукти за грижа за кожата Ако не почистите лицето си преди лягане. Памучната възглавница улавя бактерии, мръсотия и алергени в допълнение към маслото. Освен ако не перете или сменяте калъфката на възглавницата на всеки няколко дни, памучната възглавница може да влоши кожата, склонна към акне. Затова се препоръчва да сменяте калъфката на възглавницата на всеки два дни.

Вашата възглавница може да бъде място за размножаване на бактерии. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

3. Не докосвайте лицето си с мръсни ръце

Честото докосване на лицето без измиване на ръцете може да пренесе мръсотия, мръсотия и бактерии от ръцете ви към лицето ви. Това е най-добрият начин да започнете пробив на акне, защото сте склонни да въвеждате бактерии в кожата си и да оказвате натиск върху нея. Повечето от нас правят това несъзнателно, така че внимавайте!

4. Дръжте косата си вързана

Пуснатата коса, особено когато е мазна, влиза в контакт с лицето, което понякога може да запуши порите. Понякога продуктите за коса, включително спрейове за коса, пяни, масла и гелове, могат да причинят чувствителност на кожата и свръхпроизводство на масло в линията на косата. Носете шапки, бандани, шлемове и ленти за глава, които могат да събират пот и масло в линията на косата. Поради натрупване на пот и масло, акне или пъпки могат да се появят по линията на косата.

Ето защо, ако ви притесняват пъпки от едната страна на лицето ви, по-добре е да направите горното, за да избегнете акне. Ако обривите са тежки, трябва да посетите дерматолог, тъй като може да се дължи и на алергична реакция към някои продукти за грижа за кожата.

Leave a Comment