6 стъпки към сутрешна рутина за грижа за кожата

Дори ако обичате дъжда и отчаяно чакате мусоните, влагата, сърбежът и други кожни проблеми могат да бъдат доста досадни през този сезон. Високата влажност и непредсказуемият климат затрудняват приспособяването на кожата ви. Поради омазняването е важно да следвате лека рутинна грижа за кожата, за да поддържате кожата си здрава.

И така, следвайте тази сутрешна рутинна грижа за кожата по време на мусони:

1. Почистете

Цял ден лицето ви е покрито с мръсотия, замърсяване, масло и т.н. Влагата по време на мусоните може да доведе до бактериални, сърбящи и други гъбични проблеми. Така че, в момента, в който се събудите, не забравяйте да почистите лицето си с гел за лице без масло, за да премахнете мръсотията и маслото от лицето си.

Използвайте мек скраб два пъти седмично, за да се отървете от токсините, тъй като влагата причинява пори, акне и обриви. Почистването улеснява регулирането на pH нивото на кожата; Позволява адекватно задържане на вода и продукт.

2. Серум с витамин С

използване Серум с витамин С Daily ще гарантира, че кожата ви излъчва отвътре и ще се чувства сияйна и сияйна по време на мусоните, което осигурява мигновена хидратация и изравнява тена ви. Дори по време на дъждовния сезон кожата е изложена на вредните ултравиолетови лъчи, които проникват през облаците, а витамин С помага за възстановяването на кожните клетки, увредени от излагане на слънце. Помага за увеличаване на здравата кожа и ви поддържа да изглеждате млади, свежи и здрави.

Използвайте серум с витамин С редовно. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

3. Хидратирайте лицето си

Използвайте лек немазен овлажнител. Не го пропускайте, дори ако навън вали, може да си помислите, че нямате нужда от него, но това е най-важната и основна стъпка в рутинната ви грижа за кожата. Ако използвате овлажнител всеки ден, кожата ви няма да трябва да работи толкова усилено, за да произвежда излишно омазняване Помага на кожата ви да изглежда сияйна и млада. Можете също така да използвате SPF защитен овлажнител за по-добри резултати.

4. Слънцезащитен крем

Мислите ли за използването на слънцезащитни продукти по време на мусоните? Е, важно е да се отбележи, че вредните ултравиолетови лъчи проникват през облаците и стъклата на прозорците и стават по-концентрирани, така че е важно да нанасяте водоустойчив слънцезащитен крем на основата на гел дори по време на мусони.

5. Грижа за устните

Не пренебрегвайте устните си. Поради излишната влага устните ви не успяват да задържат влага и могат да изсъхнат. Ексфолирайте устните си Тъй като помага да се отървете от мъртвата кожа и им придава естествена текстура, която ги кара да изглеждат хидратирани и блестящи. Масажирането на устните с масло или масло може да помогне за кръвообращението и да направи устните розови.

Сутрешна рутинна грижа за кожата
Грижата за устните е от съществено значение, за да избегнете сухи устни! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

И накрая, нанасянето на балсам за устни прави устните ви плътни и плътни

6. Преминете към по-леки продукти за грим

Не използвайте грим с пълно покритие, преминете към нещо по-леко като BB крем, тъй като тежкият грим може да бъде твърде мазен поради влажността и да запуши порите и бактериите през този сезон.

Също така, можете да използвате опаковка за лице с глина Multani сутрин, която може да ви даде незабавен блясък и свежест. Важно е да се отбележи, че вашите рутинни грижи за кожата трябва да варират според сезона, за да постигнете щастлива здрава кожа.

Leave a Comment