Дали използването на бръснач е по-добър вариант за обезкосмяване? Открийте 7 предимства на бръсненето

Гладките крака и ръце без косми са не по-малък стандарт за красота от супер стегнатото тяло и блестящата кожа без петна. Това е, което често виждаме в телевизионните реклами, но което е далеч от реалността на много жени. Е, когато става дума за обезкосмяване при жените, бръсненето се счита за техника, която прави кожата ви гладка и мека. Докато бръсненето може да бъде лесна процедура, повечето жени избират кола маска, защото восъкът потиска растежа на космите от корените. Това означава, че възстановяването на косата отнема повече време. Въпреки това ще дадем някои причини защо използването на самобръсначка за обезкосмяване може да е по-добро за вас.

Бръсненето с бръснач е по-скоро подстригване, само премахване на космите от повърхността на кожата и оставяне на корена непокътнат. Жени от всички възрасти могат да се бръснат, за да се насладят на гладки и без косми крака, подмишници, лице и бикини линия.

Д-р Ниведита Даду, известен дерматолог, основател и председател на дерматологичната клиника на д-р Ниведита Даду, говори с Health Shots за неговите потенциални ползи. Бръснене с бръснач.

Можете дори да управлявате по-добре окосмяването по лицето си с бръснач. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Д-р Даду казва: „Човек може да избира между депилиращи кремове, бръснене, епилация, лазерна епилация и кола маска. Всеки има своите предимства и недостатъци. Но сред всички тези методи бръсненето с бръснач е най-популярният и най-лесният.” Бръсненето с бръснач изрязва космите по повърхността на кожата.

Ето 7 причини, поради които трябва да изберете бръснене пред кола маска:

1. За разлика от кола маската, бръсненето с правилния бръснач и по правилния начин няма да увреди кожата или да причини кожни проблеми.

2. Когато бръсначите се използват в правилната посока с достатъчно натиск, те няма да ви порежат. Кола маската може да причини обриви и зачервявания.

3. Противно на общоприетото схващане, космите по лицето не растат отново или стават по-дебели, когато се бръснете. Чувства се дебел и пухкав, когато първоначално пробие през кожата, но целият фоликул не расте по този начин.

Прочетете също: Искате да се отървете от пубисното окосмяване у дома? Ето 5 лесни начина

4. Бръсненето с бръснач е бърз и спестяващ време метод за обезкосмяване, докато кола маската отнема повече време и може да отнеме повече време, за да заздравее, ако се появи обрив.

5. Не боли и не изисква професионална помощ, така че можете да го направите сами. Кола маската също може да бъде DIY, но е много по-тромава.

6. Бръсненето действа и като метод за ексфолиране за премахване на повърхностните клетки.

7. Ежедневното бръснене на подмишниците, краката и бикини зоната е много по-лесно.

Въпреки че бръсненето е прост процес, той има и някои недостатъци:

1. Избягвайте честото бръснене

Бръсненето, в сравнение с кола маската, е по-достъпен и достъпен начин за премахване на косми. Това може да се прави толкова често, колкото е необходимо, но не забравяйте, че по-честото бръснене може да раздразни чувствителната кожа.

Самобръсначка за обезкосмяване
Най-лесният начин за бръснене! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

2. Сухота

След бръснене с бръснач може да почувствате известна сухота и сърбеж по кожата, но можете лесно да се отървете от тях с подходящо овлажняване и без незабавно излагане на слънце. бръснене.

3. Врастнали косми

Бръсненето е по-вероятно да причини врастнали косми и подрастване. Врастналите косми могат да причинят малки, подути подутини по кожата, които могат да наранят.

Забележка: Винаги трябва да избягвате да използвате бръсначи на други хора, тъй като това може да причини инфекция.

Leave a Comment