Ето защо аргановото масло е полезно за дълга и силна коса

Хората чуват “арганово масло” и казват: “Чух нещо за това”, “Добре е за вашата диета или коса или нещо подобно.” Е, ние сме тук, за да заменим тези съмнения и обърквания с твърди факти за ползите от аргановото масло.

Аргановото масло, известно още като мароканско масло, е масло, извлечено от ядката на аргановото дърво. Това растение първоначално се среща в Мароко и оттам идва и името. В Мароко хората използват това масло за готвене и дори за потапяне, но сега изследванията показват, че аргановото масло има много предимства, когато става въпрос за пълнене. украса Предназначение също.

Аргановото масло има много разнообразни ползи за здравето, но в наши дни се използва главно от хора по целия свят за коса. Всички печелят от тази тенденция, тъй като всички основни продукти за грижа за кожата предлагат на пазара аргановото масло като своя подчертана съставка. Health Shot се свърза с д-р Чирангиев Чабра, дерматолог, който ни каза за това!

Запознайте се с предимствата на аргановото масло за коса:

1. Богат на хранителни вещества, полезни за косата

„Въпреки че е добре продавано за контролиране на къдренето и поддържане на пищни кичури, всяка смес от арганово масло действа по различен начин на косата ви, както и на кожата ви“, казва д-р Чабра. Аргановото масло е богато на витамини Витамин D, витамин Е и омега-3 мастни киселини, минерали и антиоксиданти. Аргановото масло е страхотен хидратант и е полезно за овлажняване на косата ви.

Аргановото масло може да бъде спасител на вашата увредена коса! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

2. Добър за увредена коса

Редовната употреба на арганово масло предпазва косата от накъсване, придава еластичност и блясък на вашите кичури, като ви дава здрава и обемна грива. Д-р Чхабра обяснява: „Качественото арганово масло има лека и немазна текстура. Така прониква в корените, подхранва кутикулата на косъма и прави косата блестяща. Тъй като прониква дълбоко в клетките на косъма, това масло осигурява дълбоко кондициониране къдрава коса И разделени краища също.”

Арганово масло за коса
Контролирайте къдренето с арганово масло. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

3. Защитете косата си от топлина и химикали

Ако оформяте косата си често или се борите с увреден цвят на косата, масажирането на косата със смес от арганово масло и студено пресовано кокосово масло помага за предпазване на косата от директна топлина от сешоари, преси и др. Най-добрият начин да използвате арганово масло е да го използвате като балсам, който ще нанесете върху вашите кичури и краища.

Арганово масло за коса
Нанесете арганово масло като защитен слой, преди да използвате топлина върху косата. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Аргановото масло е полезно и за здравето на нашата кожа. „За кожата студено пресованото арганово масло може да помогне за намаляване на фините линии и бръчки, да намали хиперпигментацията, да намали кафявите петна и фотоуврежданията, дължащи се на хормонални промени“, казва д-р Chhabra.

Отидете и открийте ползите от аргановото масло за подхранване на косата ви! тук Как да омаслите косата си правилният начин

Leave a Comment