Научете как да премахнете пигментацията около лицето

Ако имате малко по-тъмна кожа, може да получите пигментация в различни части на тялото си. Много забележимо място, на което може да забележите тази пигментация, е около лицето ви. Ако ви е писнало да използвате коректор и други продукти за грим за тези тъмни петна или обезцветяване около лицето си, позволете ни да ви помогнем с някои домашни средства, които могат да ви помогнат.

Това обезцветяване около лицето обикновено е резултат от хиперпигментация. Хиперпигментация Това не е състояние на кожата, а се причинява от хормонален дисбаланс, излагане на слънце или повишаване на меланина (вещество в тялото ни, което е отговорно за потъмняването на кожата ни). Често се наблюдава и при бременни жени поради хормонални промени. Проучванията показват, че недостатъците на някои витамини като витамин B12 и витамин D също са отговорни пигментация

Пигментацията може да бъде причинена от различни причини. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Това не е толкова недостатък на красотата, но някои хора са нетърпеливи да се отърват от него. Health Shots е тук с 4 естествени домашни средства, които могат да ви помогнат да изсветлите кожата около лицето си!

Домашни средства за премахване на пигментация около лицето:

1. Картофи

Невъзможно е да се говори за това Изсветляване на кожата А за картофите да не говорим! Проучване от 2017 г., публикувано в списание Research, гласи: „Витамин C и B-комплекс, както и минерали като калий, магнезий, фосфор и цинк са полезни за кожата. Също така суровата картофена каша, смесена с мед, може да действа добре на кожата и опаковки за лице.” Дори помага за излекуване на акне и петна по кожата.” Така че, триенето на резени картофи около лицето ви определено ще помогне да се отървете от пигментацията.

Картофи за кожата
Картофите могат да премахнат мъртвите кожни клетки и да озарят кожата! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

2. Розова вода

Направете рутина за нанасяне на розова вода върху лицето си преди лягане. Можете да го натриете с памук и да го оставите за останалата част от нощта. Ще помогне за премахване на замърсяванията от деня. Хидратирайте кожата си И да ви остави освежени. Проучване, публикувано през 2019 г., показва, че розовата вода съдържа основни фитоконституенти, които са полифенолни съединения като флавоноиди, танини, тритерпеноиди, сапонини, които са отговорни главно за антиоксидантните и противовъзпалителни свойства и следователно могат да помогнат за изсветляване на кожата.

розова вода
Розовата вода може да бъде чудесно допълнение към вашата рутинна грижа за кожата! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

3. Лимонов сок

Отново страхотен агент за изсветляване на кожата. Лимонената киселина, присъстваща в лимона, помага за премахване на тъмната кожа. Втрийте няколко резена лимон върху пигментираната зона, това ще ексфолира кожата ви и ще ви помогне да премахнете мъртвите кожни клетки.

4. Витамин Е

Прилагането на продукти, богати на витамин Е, или включването им във вашата диета е безупречен начин да се погрижите за кожата си. Алое вера е много богат източник на витамин Е и следователно ще ви помогне да се отървете от пигментацията около лицето си. Можете също така да приемате витамин Е на капсули.

Освен тези домашни средства, уверете се, че всеки път, когато излизате на слънце, е без слънцезащитен крем. Нанесете обилно и предпазете кожата си от вредното въздействие на слънцето!

Leave a Comment