Царевица за отслабване: 6 причини, поради които може да е полезна за вас

Царевицата е широко достъпна и обичана култура в Индия, която се превръща в деликатеси като роти, пакода и други на барбекюта като част от културата на уличното хранене. Тъй като царевицата е толкова широко достъпна и достъпна, много хора може да се чудят дали може да се счита за полезна за добро здраве и загуба на тегло.

Поради противоречията около хранителните добавки като царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза и тъй като има висок гликемичен индекс и високо съдържание на калории, хората може да приемат, че царевицата като цяло е висококалорична и вредна за здравето.

Но те биха грешали. Чистата, непреработена царевица в естествената си форма е чудесно допълнение към вашата диета, ако целта ви е загуба на тегло. Дори сладката царевица е полезна при отслабване, ако се яде умерено! Но ако имате диабет или някакво специфично заболяване, моля, консултирайте се с лекар, преди да консумирате царевица под каквато и да е форма.

Прочетете също: Кое е по-добро – селска царевица или американска сладка царевица?

Царевицата може да бъде здравословна за вас! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Ето ползите от царевицата за отслабване:

1. Царевицата е с високо съдържание на протеини

Освен че има по-малко калории на 100 грама от пълнозърнестия и белия ориз, царевицата е и с по-високо съдържание на протеини. Отдавна е известно, че протеинът е чудесно допълнение към вашата диета, ако искате да свалите килограми.

Протеинът засилва метаболизма и позволява на тялото да сваля килограми по-лесно, а когато се консумира в правилното количество спрямо телесното тегло на човек, помага за развитието на мускулите, а не за растежа на мастните клетки.

2. Царевицата е с ниско съдържание на калории

Има общоприето схващане, че царевицата е с високо съдържание на калории, но една царевица съдържа същото количество калории като една средно голяма ябълка. Когато започнем да намазваме царевицата си с масло или да я пържим на пакори, тя започва да се утаява на талията ни.

Избягвайте пуканки с масло!
Избягвайте пуканки с масло! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

3. Царевицата е с високо съдържание на разтворими фибри

Царевицата е богата на фибри. Има много изследвания, които свързват диети с високо съдържание на фибри
Предотвратяване на натрупване на мазнини около корема и загуба на коремни мазнини. Фибрите ви държат сити за по-дълго време и ви предпазват от преяждане, което ви помага по време на вашето пътуване за отслабване.

4. Царевицата е богата на витамини и минерали

Храните за отслабване трябва да са в състояние да ви осигурят всички необходими витамини и минерали, така че да не жертвате здравето си за стройно тяло. Царевицата прави точно това! Има високо съдържание на минерали като магнезий и калий и витамини като витамин С, витамин В1 и витамин В9.

5. Лесен за ядене

Твърдо вярвам, че храните, които консумираме редовно, за да отслабнем, са:

* Лесно достъпни
* Разумен
* Лесен за приготвяне

И царевицата е всички тези неща!

Това прави царевицата устойчив вариант за тези, които искат да я ядат редовно.

Царевица на пара
Царевицата е универсална храна. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

6. Царевицата е универсална

Царевицата може да се готви и консумира по различни начини. От царевично кичди, царевица на кочан, царевична каша, роти от царевично брашно до царевични зеленчуци и царевична салата, яденето на царевица не трябва да бъде монотонно или монотонно! Изкушавате ли се от овкусената чаша? царевичен чат На улицата или извън киното? Помисли отново!

С възможностите за приготвяне, които царевицата предлага, отслабването може да бъде вкусно пътуване!

Царевицата е често неразбрана храна, която заслужава повече признание като здравословно зърно. Започнете да включвате царевица в диетата си, без да добавяте много масло, захар и мазнини, започнете да правите умерени упражнения и вижте как магията се случва и килограмите ще изчезнат!

Leave a Comment