Яденето на пикантна храна може да причини купчини? Разберете тук

Горещите крилца имат невероятен вкус с допълнителен чили сос. нали? Но малко по-късно или може би на следващия ден усещането от другата страна може да не е толкова страхотно. Всичко, защото изгаря, когато се изхождате! Много хора може да съветват да не ядете пикантна храна и веднага щом думата изчезне, това може да доведе до купчини. Но има ли истина в това твърдение? Яденето на пикантна храна може да причини купчини? Разбирам!

Е, пикантните храни може да са проблемни, но може да не са причината купчината. Поне това ни каза експертът по кетогенна диета и диетолог на знаменитости д-р Сидхант Бхаргава в последното си видео в Instagram.

Ето какво гласи публикацията му: „Всички трябва да са го чули, аз също. Не яжте пикантна храна или ще получите купчини. Преди да го изясня, нека ви кажа какво представляват купчините.”

Справянето с хемороидите е болезнено преживяване. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Какво представляват хемороидите или хемороидите?

Медицински наречени купчини Хемороиди. Това е състояние, при което кръвоносните съдове в или около ануса се възпаляват или набъбват. Това може да се дължи на запек, диария или прекарване на твърде много време в тоалетната. Неговите симптоми могат да включват:

  • ануса
  • Може да се появи болка при седене
  • Ректален дискомфорт, сърбеж, подуване или кървене
  • Храносмилателни проблеми като запек

Когато имате хемороиди, има дни, в които изпитвате повече болка от други. Вашите хранителни навици и вида на диетата, която спазвате, пряко влияят върху това колко добре или лошо преминавате храните през червата.

Вижте сами публикацията й в Instagram:

Пикантната храна създава ли ви купчини?

солена храна Трябва да се избягва, особено ако вече имате хемороиди, както и всички други нездравословни храни, които могат да причинят диария или запек. Въпреки това, няма изследвания или доказателства в подкрепа на твърдението, че яденето на пикантни храни може да причини купчини. Ето защо е мит, че яденето на пикантна храна може да причини хемороиди или хемороиди.

Д-р Бхаргава казва: „Пикантните храни са основно храни, които съдържат киселина, наречена капсаицин. Това е защитен механизъм на някои растения, който не позволява на вредителите да изядат плодовете им. Тази киселина може да предизвика усещане за парене, но е много по-мека от солната киселина, която вече присъства в стомаха ви! Усещането за парене, което изпитвате, когато имате движение на червата на следващия ден, се дължи на това, че люспите от черен пипер не са били напълно усвоени и преминават през изпражненията ви. Няма нищо лошо в това, само малко неудобство. Така че, ако обичате да ядете пикантна храна, търпете!

Пикантните храни причиняват купчини
Пикантната храна няма нищо общо с купчините. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Въпреки това, ако изпитвате постоянен дискомфорт и храносмилателни проблеми след консумация на пикантни храни, най-добре е да избягвате или ограничавате консумацията. Преминете към диета с ниско съдържание на топлинни подправки и люти чушки и избягвайте да ядете деликатеси от уличната храна. Ако успеете, тялото ви ще оцени избора ви по-късно!

Пълзящо растение

Вече разбирате, че яденето на пикантна храна не причинява образувания. И ако не чувствате никакъв дискомфорт след ядене на пикантна храна, всички любители на подправките могат да се отърват от стреса и да се насладят на тази подправка.

Leave a Comment