5 съвета за грижа за краката по време на мусони, за да предпазите инфекциите

Докато треската, кашлицата и настинките са доста често срещани по време на мусоните, съществува и риск от гъбични или бактериални инфекции през този сезон. Краката ни са податливи на микроби, гъбички и бактерии, всички от които могат да причинят инфекции. Влажната и влажна среда е отговорна за изпотяването. Освен това рискът от заболявания на краката се увеличава поради преовлажняване и кални пътища в дъждовни дни. Следователно, човек трябва да бъде много внимателен с краката си. Можете да ги поддържате с няколко съвета за грижа за краката.

Какво е инфекция на краката?

Е, това е най-чаканият сезон в годината. От една страна, Monsoon е време да се насладите на дъжда, мекия бриз, да излизате с приятели, да правите дълги разходки и може би да се отдадете на улична храна. От друга страна, той също така насърчава различни телесни инфекции като хранително отравяне, грип и инфекции на краката, които са част от свързаните с мусоните кожни проблеми.

Краката ви са податливи на инфекция по време на мусоните. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

инфекция на краката Болезнени нарушения, които могат да възникнат от травма на крака. Тези инфекции първоначално се характеризират с болка и подуване, но ако не се лекуват, могат да се влошат“, каза д-р Навнит Харор, основател и директор на Derma Miracle Clinic, пред Health Shots.

Някои често срещани рани и наранявания, които водят до инфекции на краката, включват:

 • Напукана кожа
 • изгорени
 • да реже
 • Врастнали нокти
 • Остри предмети по кожата

Как да разберете дали имате инфекция в краката си?

Вижте тези признаци и симптоми на инфекция на краката:

 • Промени в цвета на кожата
 • Повишена температура на кожата
 • Подуване и болка
 • Отворени рани, които заздравяват бавно
 • Суха кожа
 • миризмата
 • висока температура

Защо има инфекции на краката в мусоните?

Д-р Харор казва: „По време на мусоните краката ни са предимно напоени с вода и след това в плътно затворени обувки, които не позволяват чист въздух. Освен това триенето може да причини кожни реакции и да доведе до инфекции на краката. Всяко предишно нараняване, оставено нелекувано и напоено с вода, също може да причини възпаление. Следователно инфекциите на краката са често срещани през този сезон.

Как да предотвратим инфекция на краката при мусон?

Има няколко начина за предотвратяване и предотвратяване на тази инфекция Погрижете се за краката си.

1. Не ходете боси

Ходенето боси в дъжда или по мокра трева може да се почувства добре, но може да бъде и проблем за краката ви. Можете да получите някои брадавици и да направите краката си място за размножаване на бактерии, което може да доведе до инфекция. Така че, опитайте се да избегнете ходене бос.

Съвети за грижа за краката
Избягвайте да ходите боси в мусоните. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

2. Почистете краката си

Винаги, когато краката ви са мръсни, не забравяйте да ги измиете правилно. Използвайте мек сапун, за да се отървете от бактериите и мръсотията. И използвайте качествени продукти за грижа за краката. Ако чувствате кожата си суха, можете да изтъркате краката си с пемза.

2. Пазете краката си сухи

Влажните крака са голямо НЕ. Поддържането на краката ви сухи по време на мусоните трябва да бъде ваш приоритет номер едно, ако искате да избегнете инфекции.

3. Не прекалявайте с овлажняването

Овлажняването е добро за вашата кожа, но твърде много може да бъде проблем. По време на сезона на мусоните околната среда вече има прекомерна влага и влажност. Така че овлажняването на краката ви през деня и нощта може да бъде проблем и да има обратен ефект върху краката ви.

4. Поддържайте ноктите чисти и къси

нечисти и дълги нокти Освен това може да ви изложи на риск от гъбична инфекция на краката ви. Поддържайте ноктите си чисти и подстригвайте редовно. Не го подстригвайте твърде късо, тъй като може да причини порязвания и разкъсвания.

Съвети за грижа за краката
Дръжте ги чисти и сухи. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

5. Носете подходящи за мусоните обувки

Носенето на затворени обувки от плат може лесно да попие влагата, което може да увеличи риска от инфекция на краката на спортиста. Препоръчително е да носите отворени гумени обувки, за да запазите краката си сухи. И ако все още носите обикновени маратонки и обувки, уверете се, че са чисти.

Ако вече се справяте с инфекция на краката, имайте предвид следните съвети:

 • Винаги дръжте краката си сухи и чисти.
 • Нанесете противогъбични и антибактериални лосиони върху засегнатата област.
 • Използвайте антисептичен прах, за да поддържате чистота.
 • За да намалите дискомфорта, сърбежа или дразненето, нанесете хладен компрес.
 • Не покривайте засегнатата област с тесни дрехи или бинтове; Вместо това оставете кожата да диша.
 • Накиснете краката си в топла вода, тъй като това е полезно за грижата за краката ви.
 • Можете също да използвате масло от чаено дърво за предотвратяване на гъбични инфекции.

Не на последно място, инфекцията на краката Ви се нуждае от лечение. Въпреки че превенцията е по-добра от лечението, ако получите инфекция на краката, препоръчително е да потърсите лечение навреме и е по-добре да не се лекува.

Leave a Comment