5 факта за тоника за кожа, които трябва да знаете, преди да го използвате

Днес има изобилие от продукти за грижа за кожата, от които да избирате. Но това, от което се нуждаем, е основно разбиране на наличните продукти и техните плюсове и минуси, за да създадем рутинна грижа за кожата, която можем да използваме с течение на времето за лечение на нашите кожни проблеми. Често ни казват да използваме тоник за кожа, но знаем ли наистина защо имаме нужда от него?

Какво е тоник за кожа?

Тоникът за кожа, известен още като само тоник, е лосион, тоник или измиване, който се използва най-вече за почистване на кожата на лицето и минимизиране на появата на пори. Освен това хидратира, защитава и подмладява кожата. Тонерите се нанасят върху кожата по различни начини, или с памучен тампон, или чрез нанасяне на спрей за лице.

Информация за тонери за кожа

Известният дерматолог д-р Джаяшри Шарад сподели малко информация в скорошната си публикация в Instagram Тоник за кожата Това трябва да знаете. Прочетете повече, за да знаете:

1. Без значение колко скъп е вашият тоник, той не винаги намалява порите. Тонерите помагат за премахване на излишните петна, мръсотия, примеси или масло от лицето ви.

2. Тонерът не е задължителна стъпка в рутинната ви грижа за кожата. Повечето хора смятат, че тонерът е една от най-важните части на перфектната рутинна грижа за кожата, но ако всичките ви продукти (овлажнител, серум или слънцезащитен крем) вече съдържат достатъчно антиоксиданти, нямате нужда от тоник.

3. Прекомерната употреба на тонер може да причини раздразнение или сухота. Избягвайте тоници на алкохолна основа. Алкохолната грижа за кожата е вредна за кожата. Препоръчително е да стоите настрана от него, защото е груб. С течение на времето това може да изсуши кожата ви и да я лиши от влага.

4. Избягвайте тонера, ако имате такъв Чувствителна кожасебореен дерматит или розацея.

5. Тонерите могат лесно да бъдат заменени от активни серуми. Вашата кожа ще се възползва повече от серума, отколкото от тоника.

Прочетете също: Дерматолог проверява дали трябва да използвате тоник за кожата си

Защо трябва да избягвате използването на тоници на алкохолна основа?

Повечето хора смятат, че дезинфектантите на алкохолна основа са по-ефективни в борбата с коронавируса. И така, те прилагат същата логика към тонери за кожа. Но представете си какво би се случило, ако използвате тонер на алкохолна основа всеки ден. Той ще премахне всички нормални бактерии от кожата. Следователно, ако убиете всички добри микроорганизми, лошите бактерии и гъбички ще се размножат и ще причинят акне.

Направете допълнителна миля за кожата си и пригответе своя собствен тоник! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Редовните, естествено срещащи се масла в кожата също се премахват, когато използвате тоник на алкохолна основа. Тези масла са полезни и предпазват от вредни гъбични инфекции. Те поддържат кожата ви подхранена и свободна от алергии. Така че, освен това, всичко, което правите, е да късате и белите всичко натурално масло който вече е в кожата.

Използването на тоник ще направи обратното на това, което искате, и не е лек за мазна кожа. Ако премахнете здрави, естествени масла, кожата ви ще произвежда повече мазнини в резултат.

Накратко, тониците могат да бъдат добри за вашия тип кожа, но използването на твърде много може да бъде опасно. Трябва да се използва в ограничени граници и е по-добре да се освободите от рутинната си грижа за кожата, тъй като не може да рискува кожата ви.

Leave a Comment