7 модни диети за отслабване, които трябва да избягвате

Ако търсите бърз начин да отслабнете, има много различни диетични планове за вашето внимание. Те обикновено обещават да осигурят изгаряне на мазнини и други ползи за здравето. Едни и същи диети са сред най-големите виновници, защото не само са вредни за вашето здраве, но и могат да бъдат неефективни в дългосрочен план. Може да изпитате хранителни дефицити, които могат да имат вредно въздействие върху вашето здраве.

Как да изберем диета и какво да избягваме?

Разбираме, че намирането на правилната диета за вас може да бъде непосилно с новите тенденции и тяхното изобилие Модни диети за отслабване Наводнете пазара. Но дори и най-популярните диетични планове може да не са успешни, а някои дори да са вредни. Затова днес ще ви преведем през седем популярни диетични тенденции, които насърчават здравословна загуба на тегло, но могат да бъдат вредни за вашето здраве.

Health Shots разговаря с Дивия Гопал, консултант-диетолог/диетолог, болница за майчинство, Банашанкари, Бенгалуру, за да разбере тези нездравословни диетични планове.

Тези диети могат да помогнат за отслабване, но трябва да оценим цялостните ефекти върху нашето здраве. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

„Ако наскоро сте качили малко тегло и току-що сте се захванали да свалите всички тези излишни килограми с определена модерна диета, без да разбирате напълно какво може да причини вашата диета на тялото ви, може да искате да помислите отново“, казва Гопал .

Ето 7 диетични плана за отслабване, които трябва да избягвате:

Според експерти, ето някои диети, които трябва да се спазват внимателно, ако се спазват:

1. Бързи диети

Бързата диета включва драстично намаляване на приема на калории, за да видите бързи резултати от загуба на тегло. Може да ви помогне да отслабнете по-бързо. Но ако многократно се подлагате на бързи диети, това със сигурност ще забави метаболизма ви, което ще доведе до потенциално наддаване на тегло в бъдеще. Бързите диети също могат да отслабят имунната ви система и да увредят кръвоносните ви съдове поради постоянния процес на стесняване и разширяване, като по този начин влияят на цялостното здраве на сърцето ви.

Прочетете също: Бързи диети и непланирана загуба на тегло: 7 грешки, които трябва да избягвате, когато управлявате PCOS

2. Палео диетата

Палео диета, която се състои основно от месо, риба, плодове и зеленчуци, също може да се окаже вредна за вашето здраве, тъй като съдържа много наситени мазнини, тъй като месото и рибата са много богати на протеини. Наситените мазнини могат да повишат нивата на холестерола, особено нездравословните. Освен това палео диетата не съдържа млечни продукти, които ви лишават от калций, което може да доведе до остеопороза или други проблеми, свързани с костите.

Диета за отслабване
Има по-добри начини за отслабване. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

3. Киселинно-алкална диета

Киселинно-алкалната диета включва храни, богати на протеини и захар, като мляко, зърнени храни и бобови растения. Тези храни могат да променят нивото на рН на урината ви, което я кара да стане кисела. Тези видове храни могат да причинят образуването на камъни в бъбреците в тялото ви.

Прочетете също: Научете най-добрите и най-лошите храни с ниско съдържание на въглехидрати за отслабване тук

4. Кето диетата

А Кето диетата Има ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини, което може да доведе до ниско кръвно налягане, камъни в бъбреците, запек и повишен риск от сърдечни заболявания. Кето диета също не се препоръчва за вас, ако имате предшестващо заболяване, свързано с черния дроб, панкреаса, бъбреците или сърцето.

5. Диетата цели 30

Диета Whole30 се спазва в продължение на 30 дни и елиминира алкохола, захарта, бобовите растения и млечните продукти, за да назовем само няколко, от диетата. Тези храни могат да попречат на храносмилането ви, защото им липсват фибри. След изтичане на 30-дневния период, тялото ви може да стане непоносимо към определени храни и повторното консумиране на тези храни може да е проблем.

6. Чиста храна

Пречистващата диета се състои основно от течности. Няма доказателства, че пиенето на много течности ще помогне за изхвърлянето на токсините от тялото ви. Всъщност пиенето на твърде много течности може да постави ненужен стрес върху бъбреците ви и да намали способността им да функционират правилно.

Диета за отслабване
Този диетичен план може да окаже влияние върху бъбреците ви! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

7. Диетата Dash

Известно е, че диета DASH, която елиминира захарта и наситените мазнини от вашата диета, значително понижава кръвното ви налягане. Въпреки това, ако кръвното ви налягане е твърде ниско, това може да увеличи риска от сърдечен арест, сърдечен удар или други заболявания, свързани със сърцето. Освен това, тази диета, приготвена по правилния начин, може да помогне за контролиране на високото кръвно налягане.

Leave a Comment