3 съвета за рутинна нощна грижа за косата, с които можете да поглезите косата си, докато спите!

Смятате ли, че само бои за коса, химическо третиране на косата или използване на топлина върху косата ви могат да увредят косата ви? Косата ви може да бъде увредена дори докато спите през нощта! изненадан? Е, точно както глезите кожата си преди лягане, така трябва да бъде и вашата нощна грижа за косата! Начинът, по който се отнасяте към косата си, докато спите, може да повлияе на нейния външен вид и здраве. Така че знайте какво трябва и какво не трябва да се прави в грижата за косата преди лягане.

3 съвета за рутинна нощна грижа за косата

Дерматологът д-р Рама Гарлапати споделя тези съвети за грижа за косата, които трябва да следвате преди лягане, чрез Instagram.

1. Не спете с мокра коса

Може да причини увреждане на косата мокра коса Чуплив и по-податлив на счупване. Когато косата ни е мокра, космените ни фоликули са най-уязвими. Когато спите с мокра коса, водата и естествените масла се абсорбират във възглавницата, оставяйки косата ви суха, безжизнена и лишена от хидратация. Поради това косата ви може да стане чуплива и да пада или да има суха, неуправляема текстура.

Съществува и голям шанс за гъбична инфекция, тъй като влажната топла среда, създадена между мократа коса и влажната възглавница, може да бъде благоприятна среда за дрожди, които допълнително се свързват с пърхот. В резултат на това е по-вероятно да развиете гъбична инфекция на скалпа. Така че е по-добре да спите със суха коса

Избягвайте да спите с мокра коса. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

2. Носете коса в разхлабена плитка

Може да не го осъзнавате, но нормалното мятане и въртене, докато спите, може да издърпа косата ви и в крайна сметка да я счупи. Сплитането на косата ви намалява накъсването, защото има по-малко триене между косата ви и възглавницата. Така че е по-добре да направите хлабава плитка преди сън. Няма да увреди косата ви през нощта и ще я поддържа голяма и силна.

3. Използвайте копринена или сатенена калъфка за възглавница

Копринената калъфка за възглавница може да помогне на косата да задържи влагата от продукти и естествени масла и да намали триенето, което може да причини възли и накъсване. Ползите от копринената калъфка за възглавница са най-забележими за косата.

Прочетете също: 5 знака, че косата ви може да крещи за подхранване

Възглавница за коса
Изберете подходящата възглавница за вашата коса. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Имат копринено гладка материя, която улеснява плъзгането по повърхността на косата. За тези с къдрава коса това е най-доброто за вас, защото намалява къдренето!

И накрая, точно както за кожата си, трябва да се грижите и за косата си. Така че, включете го в нощната си рутинна грижа за косата. Просто измиване и омазняване няма да е достатъчно, за да запазите косата си безупречна. За да се сдобиете с косата на мечтите си, трябва да предприемете и някои важни стъпки.

Leave a Comment