По-добро ли е почистването на прах от косата за цъфтящи краища? разбирам

Изпитването на проблеми с косата като косопад или увреждане или разцепени краища може да бъде тревожно. Те сочат нашите лоши навици за грижа за косата. Това не означава, че трябва да се харчите за скъпи процедури в обикновените салони. Но дори една проста рутинна грижа за косата може да ви помогне да осигурите на косата си грижата, която заслужава и от която се нуждае. Вероятно сте чували, че редовното подстригване е най-добрият начин за поддържане на здрава коса, защото помага за премахване на цъфтящите краища и намалява накъсването. Но какво ще стане, ако кажем, че има начин да прекъснете тези задънени улици, без да се сбогувате със скъпоценните си коси? Е, кажете здравей на метода за разпрашаване на косата!

Любопитни ли сте какво представлява и как може да помогне? Разбирам!

Е, разпрашването на косата е нова техника, основно метод за подстригване! Това ви помага да получите дълга коса без цъфтящи краища, особено ако не искате да правите компромис с дължината на косата си прическа.

Какво е прах за коса?

„Целта на напушването на косата е да запази дължината и обема на косата ви чрез премахване на нездравословните цъфтящи краища. Нацепените краища не заздравяват сами и единственият начин да се отървете от тях е да ги отрежете. При напукването на косата, разделените краища се отстраняват кичур по кичур, оставяйки само повредените. Части се отстраняват. Оттук и името прах“, каза д-р Ринки Капур, консултант дерматолог, козметичен дерматолог и дерматохирург, The Aesthetic Clinic, каза пред Health Shots.

Прахът за коса може да помогне за поддържане на дължината на косата! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Казано по-просто, при подстригване обикновено губите сантиметри от дължината на косата. Но в случай на измиване на косата, това само скъсява дължината на косата ви с около четвърт инч или по-малко.

Почистването на косата е подходящо за всички типове коса. Ето предимствата:

1. Прави косата по-послушна, като премахва досадните хвърчащи коси и улеснява стилизирането.
2. Почистване от прах Предотвратява разцепването на краищата От удължаване на дължината на косата. Ако косата ви е нацепена на много места, може да се счупи.
3. По-ефективно и икономично е от подстригването за скъсяване на дължината. Можете да увеличите времето между подстригванията, като поръсите косата с прах.
4. За разлика от подстригването, можете да запазите дължината на косата си, като поръсите косата си с прах.
5. Напрашването също е много полезно за тези с къдрава коса, тъй като напрашването не прави косата твърде къса.

Колко често почиствате косата си от прах?

Според експертите трябва да подстригвате косата си на всеки три месеца. Пълното подстригване отнема минимум 1-2 инча дължина на косата. Но поради нездравословна коса също отнема много дължина на косата. Тук можете да опитате разпрашаване на косата. Що се отнася до разресването, препоръчително е да разресвате косата си на всеки 6 до 8 седмици, за да я поддържате здрава и щастлива.

прах за коса
Насладете се на безплатно почистване на напуканите краища на косата. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Въпреки че косата на всеки е различна, ако използвате инструменти за оформяне или имате тънка коса, която е податлива на увреждане, вашите разделени краища може да се наложи да почиствате по-често. Не забравяйте, че почистването на косата от прах работи само за нейното поддържане, като премахва цъфтящите краища. Този метод обаче не набляга на оформянето на косата.

Техники за разпрашаване на косата

Д-р Капур казва: „Процедурата е много проста. Първата стъпка е да се изглади косата, за да се видят щетите, а след това специалистът ще отреже повредените цъфтящи краища. Ако косата ви е склонна към цъфтящи краища, ще трябва да я почиствате често.“ Вашият фризьор ще ви напътства, когато дойдете за почистване на косата.

Leave a Comment