6 съвета за сушене със сешоар, за да предпазите косата си от сухота и увреждане

За жените в движение сушенето на косата е почти ежедневен ритуал. Но колкото и уморени да се чувствате от жонглирането на натоварения живот, има голяма вероятност дори гривата ви да изпита умора от излагане на топлина! Целият процес на измиване, изсушаване и оформяне на косата може да ви осигури вида, който искате, но не непременно най-здравата коса. Кичурите ви избухват повече от обикновено и е невъзможно да забележите, че косата ви е суха, особено в края на деня. Сушенето със сешоар със сешоар със сешоар със сигурност осигурява бърза корекция на изисканите прически, но носи повече вреда, отколкото полза. За щастие, съживяването на косата ви е възможно с няколко внимателни съвета за сушене със сешоар!

Следвайте тези съвети за сушене със сешоар за здрава коса

Health Shots се обърна към експерта по кожата и здравето д-р Киран Шети, за да научи как да изсушава без увреждане. Ето нейните съвети и съвети за сешоар, за да спасите косата си Топлинно оформяне!

1. Балсамът е най-добрият ви приятел

Д-р Сети твърдо вярва, че ако сте пристрастен към сешоара, дълбокото кондициониране е страхотно решение за вашата безжизнена коса. Кондиционирането на косата може да направи косата ви по-устойчива, казва д-р Сети. Можете да отидете на лечение в салон или на домашно лечение.

Професионален съвет: Можете да нанесете балсама си по дължината на косата си, да увиете косата си в гореща кърпа и да я оставите за известно време, преди да я измиете. Ще даде на косата ви перфектния домашен СПА център.

Трябва редовно да използвате балсам за косата си. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

2. Никога не пропускайте серум за защита на косата

Това е един съвет за сушене със сешоар, който не бива да пропускате. Серумът за защита на косата преди изсушаване на косата е напълно неоспорим. От време на време сушите косата си със сешоар, не забравяйте да нанесете по един Серум за защита на косата или спрей. Може да не спаси косата ви напълно, но със сигурност може да помогне за предотвратяване на много щети на косата.

3. Изсушавайте на въздух винаги, когато можете

Дори ако имате нещо, с което да изсушите косата си, когато сте навън, важно е да дадете почивка на косата си. Винаги, когато почувствате, че имате малко време да се подготвите, оставете косата си да изсъхне на въздух, докато се подготвяте за други неща. Тогава, най-накрая, можете да правите каквото искате с ключалките си. Сушенето на въздух като цяло е по-здравословно за вашата коса и помага за предотвратяване на накъсването до голяма степен.

4. Изсушете косата си на студено, когато е възможно

Просто опитайте да превключите на хладен въздух на сешоара си, ако сушилнята ви предлага тази опция. Студеният въздух прави косата ви слаба и губи блясъка си и може да имате по-малко косопад.

Как да изсушите раните
Температурата е важна при сушенето на косата. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

5. Кажете „да“ на маските за коса

Можете да използвате редовни маски за коса, ако сушенето със сешоар е част от ежедневието ви. Маските за коса осигуряват това подхранване, за да възвърнете здравето на пищната си грива с този блясък и обем. Освен това не се колебайте да опитате нещо Направи си сам маска за коса!

6. Внимавайте какво ядете

Винаги помнете, че вие ​​сте това, което ядете. Ако ядете преработени храни, прекалявате с алкохола и сте лишени от сън, целият стрес може да се прояви в косата ви. Върнете се към основите на здравословното хранене и консумирайте богата на протеини диета за ефективни резултати.

Сега всеки път, когато искате да използвате този продукт за топлинно оформяне, помнете тези съвети за изсушаване със сешоар.

Leave a Comment