2 бързи и лесни начина да си направите домашен нощен крем за блестяща кожа

Глезенето на кожата, косата и краката преди лягане е добра уелнес практика. Когато става въпрос за вашата кожа, всички знаем, че тя се нуждае от малко повече внимание. Той също така включва отделна рутина AM-PM, за да осигурите младежки блясък възможно най-дълго. Ако сте човек, който обича да се грижи за кожата си, преди да удари чувала, опитайте домашен нощен крем!

Изхвърлете закупените от пазара продукти веднъж и използвайте естествени съставки, за да направите тези нощни кремове „направи си сам“ за блестяща кожа Има смисъл да следвате един Нощна рутинна грижа за кожата Тъй като кожата не е изложена на прах, топлина, слънчева светлина, всички те работят извънредно с нейното здраве.

Нека разберем как да си направим нощен крем у дома

1. Нощен крем с гел от алое вера

Както можете да разберете от основните му съставки, Алое вера, този нощен крем ще подхрани кожата ви през нощта. Мек по природа, този крем е пълен и с предимствата на бадемовото масло за кожата. Как помага? Е, това може да помогне за намаляване на петната по кожата ви. Наличието на розова вода в този крем може да придаде блясък на кожата ви.

Използвайте гел от алое вера, за да направите този нощен крем! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock.

Най-добрият начин да използвате този крем е да го нанесете, след като измиете лицето си през нощта. Вземете малко количество нощен крем и масажирайте с кръгови движения за поне 2 минути.

Направете нощен крем с алое вера

Необходими са ви само гел от алое вера (2 до 3 лъжици), розова вода (1 до 2 лъжици), бадемово масло (1 лъжица), лавандулово масло (7-8 капки).

Процес:
* Вземете купа и добавете в нея гел от алое вера и розова вода.
* Добавете чаена лъжичка бадемово масло и няколко капки лавандулово масло. Смесете добре.
* Нощният крем е готов!
* Съхранявайте го в съд и съхранявайте в хладилник!

2. Нощен крем с розова вода и какаово масло

розова вода Една от най-любимите теми за лице! Той е не само освежаващ, но и ароматен поради естествените си тонизиращи свойства. Когато добавите малко какаово масло към него, тази смес от нощен крем ще даде на кожата ви подходяща хидратация и миниатюризация.

Розова вода за кожа
Розовата вода е добър тоник за кожата! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Този нощен крем се предлага и със свойства на бадемово масло, което може да намали петната. Ако имате суха кожа, давайте!

Как да си направим нощен крем с розова вода и какао

За този DIY нощен крем за блестяща кожа ви трябват какаово масло (2 супени лъжици), розова вода (2 до 3 супени лъжици), мед (1 супена лъжица) и бадемово масло (1 супена лъжица).

Процес:
* След като съставките се комбинират, вземете купа.
* Добавете към него какаовото масло и бадемовото масло и загрейте на слаб огън.
* Охладете сместа.
* Когато изстине се добавят мед и розова вода.
* Ето! Вашият крем е готов за съхранение в съд и охлаждане

Точно както бихте нанасяли и нанасяли отново всеки овлажнител, нанасяйте го след измиване и подсушаване на лицето преди лягане!

Leave a Comment