6 грешки при периодично гладуване, които могат да превърнат вашето пътуване за отслабване в наддаване на тегло

Много хора откриват, че периодичното гладуване им носи редица ползи за здравето, включително предотвратяване на заболявания, подобрено храносмилане и дори намалено подуване. От друга страна, за много хора причината да заседнат между храненията и храненето през прозореца е просто да отслабнат. Така че, ако предполагате, че използвате периодично гладуване за отслабване, знайте, че е много лесно да се объркате. Грешките на периодичното гладуване могат да забавят загубата на тегло или дори да ви накарат да наддадете!

Какво е периодично гладуване?

Това е термин, използван за описване на модели на хранене, които включват редовни периоди на гладуване, по време на които човек може да яде по-малко калории или да яде по-малко калории. Казано по-просто, при тази диета следвате график на хранене всеки ден, ядете само през определен брой часове през определен период от време и след това постите през останалите часове.

Но като повечето диети, може да се чудите: „Какво можете да направите? Периодично гладуване Грешно? Отговорът е да.

Ако практикувате периодично гладуване, поправете го! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Грешки при периодично гладуване, които трябва да избягвате за здравословна загуба на тегло

1. Нисък прием на калории

поглъщач Ниско съдържание на калории Може да причини нежелани реакции. Ако не приемате достатъчно калории в прозореца си за хранене, няма да отслабнете. Всъщност ще си го върнете, защото като ядете по-малко, вие изяждате толкова калории, от които се нуждаете в следващия си прозорец на хранене. Поради този чист глад тялото също съхранява храна, за да го предпази, и ще се почувства като складиране на излишните калории като мазнини, а не като чисти мускули.

2. Излишен прием на калории

Обръщането на внимание на това, което ядете, е също толкова важно или по-важно от това кога го ядете. Ако сте склонни да ядете висококалорични храни, с високо съдържание на захар или висококалорични храни по време на хранене, определено ще напълнеете, вместо да отслабнете. Така че важно правило за периодично гладуване, което трябва да следвате, е просто да поддържате калорийния си прием и да не преяждате, тъй като трябва да гладувате по-късно през деня. Намалете приема на калории и спазвайте балансирана диета с повече фибри, протеини и вода.

3. Ниска консумация на протеини

Протеинът е най-важен за мускулната маса, силата и е полезен и за здравето на костите. така, консумация на протеини Прозорецът за хранене трябва да е адекватен, защото ви държи сити по време на периода на гладуване, като по този начин поддържа калориен прием под контрол.

Ползи от протеини
Не пропускайте протеини в диетата си. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

4. Дехидратация

Докато следват периодично гладуване, хората също са склонни да се отдават на алкохол понякога, което е доста голям брой. Дехидратацията може да бъде придружена от мускулни крампи, главоболие, пристъпи на глад и запек. Затова винаги се уверете, че пиете вода между храненията, тъй като тя контролира апетита ви, засилва метаболизма ви и прави упражненията по-лесни и по-ефективни. Всичко това може да допринесе за резултати при отслабване.

5. Недоспиване

Да, това е важно да се има предвид в правилата за и забраните на периодичното гладуване. Установено е, че получаването на правилния брой часове сън е много важно за загуба на тегло. Защото, когато се събуждате късно, хормоналните промени увеличават апетита ви и това ни кара да ядем повече нездравословни храни през нощта. Така че, много лесен начин да го намалите е да спите поне 7-8 часа на ден.

Значение на съня
Адекватен сън, както и подходящи упражнения се препоръчват за оптимални ползи от периодичното гладуване. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

6. Да не изяждате цялата си храна

Дългите паузи между храненето през прозореца или пропускането на хранения няма да помогнат при загуба на тегло. На свой ред това може да доведе до преяждане за следващия прозорец на хранене. Така че, просто поддържайте адекватна разлика и яжте, докато се наситите, но не прекалявайте.

Разглеждайки такива често срещани грешки, трябва да се следва диета с периодично гладуване под ръководството на професионален диетолог за правилна загуба на тегло.

Leave a Comment