Съвети за отслабване: Следвайте тези правила и забрани от Rujuta Diwekar, за да сте здрави

Контролирането на теглото и поддържането му оптимално е важно за намаляване на риска от различни заболявания, свързани с начина на живот. Пътят към отслабването определено не е лесен, но всеки загубен килограм си струва чакането. Трябва да помним, че преминаването към диета или тренировка за отслабване не означава да гладувате и да се отдадете на агресивни тренировки. Това означава да поддържате правилния баланс между приема на калории и редовната физическа активност. Като се има предвид това, много пъти хората възприемат грешен начин да отслабнат и компрометират щастието си. Време е да опитате някои здравословни съвети за отслабване!

Как да отслабнете по здравословен начин

Диетологът Ружута Дивекар се включи в социалните медии, за да сподели някои неща, които трябва и не трябва отслабвам, празничен сезон напред. Разбирам!

Съвети за отслабване: Не губете 5 излишни килограма

1. Не превръщайте отслабването в единствения си проект

Загубата на тегло не трябва да бъде единствената цел, която се опитваме да постигнем. Както много други неща, загубата на тегло трябва да бъде част от живота ни, а не единственият ни проект.

Остани жив! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

2. Не гледайте на времето за адаптация като на провал

Когато започнем нашето пътуване за отслабване, има вероятност през следващите няколко дни или седмици (може би дори 12 седмици) телата ни да не реагират много на променените навици в начина на живот. Важно е да запомните, че много хора се отказват в този момент. Трябва обаче да разбираме тялото си и да сме наясно, че е необходимо време, за да се адаптира.

3. Упражнението не е наказание

Физическата активност е неразделна част от пътуването за отслабване. Въпреки че повечето хора грешат упражненията като наказание, ежедневната тренировка трябва вместо това да е пълна със забавление и предизвикателства, за да поддържа високи нива на мотивация.

Прочетете също: Загубата на тегло може да причини отпусната кожа, но може да бъде предотвратена! Ето как

4. Не криминализирайте яденето

Това отново е един от най-важните съвети за отслабване. Хората гладуват по време на пътуване за отслабване. Важно е да се отбележи, че за да видим ефективни резултати, трябва да сме по-съзнателни относно това, което ядем.

5. Не следете всяка стъпка, калория или килограм

Хората са склонни да следят всяка изгорена калория, всеки свален килограм и броя на разходките, които правят. Дръжте себе си и ума си свободни и спокойни, докато работите за отслабване.

Съвети за отслабване
Не гладувайте, за да отслабнете. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

5 съвета за отслабване: Какво трябва да направите, за да свалите мазнини

1. Яжте според апетита си

Хранете тялото си с това, от което се нуждае. Не спирайте да ядете, когато целта ви е да отслабнете. Яжте според нуждите на тялото си, за да видите по-добри резултати.

2. Отделете време за упражнения

понякога, мързел Наранява ни и ни пречи да спортуваме редовно. Набийте пасивността в лицето му и отидете във фитнеса.

3. Поставете си за цел да спите навреме

Тялото се нуждае от поне 7 до 8 часа сън дневно, за да се възстанови и да функционира правилно. Коригирайте нередовния си график за сън, за да спите навреме всяка вечер.

4. Имайте предвид устойчивостта при всеки избор

Придържайте се към целите си с лоялност и ги поддържайте устойчиви. Ако обичате да тренирате всеки ден, поставете си за цел да го правите, когато е възможно.

Съвети за отслабване
Придържайте се към плана си за хранене за отслабване. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

5. Насладете му се

Продължавайте да се наслаждавате на всеки аспект от пълноценния живот – приятели, семейство, пътуване, работа и т.н.

Не забравяйте, че загубата на тегло е само един аспект от живота ви. Не го правете толкова изпълнен с вас, че да забравите да се насладите на другите части от живота си, които ви носят радост.

Leave a Comment