5 домашни средства за лечение на косопад на веждите

Съжалявам, че ви прекъсвам, но веждите се държат точно като косата на главата ви! Да, пърхотът, сърбящата кожа и косопадът са често срещани по веждите. Може да има много причини за косопад на веждите, но винаги можете да намерите средство в кухнята си, за да го спрете и да имате по-пълни вежди.

Домашни средства за предотвратяване на косопад на веждите

Веждите ви са важна част от чертите на лицето ви, защото те влияят на външния ви вид. Да, винаги можете да използвате козметика, за да подобрите външния им вид, но ето няколко естествени начина да ги направите да изглеждат по-плътни и плътни. Независимо дали страдате от косопад или естествено тънки вежди, тези природни средства могат да излекуват всеки проблем.

Health Shots разговаря с дерматолога д-р Swapna Athawale, консултант – естетичен и пластичен хирург Jupiter Hospital, Pune, който споделя с нас някои домашни средства за превенция направо от вашата кухня. Косъм на веждите И може да ви помогне да получите по-дебели вежди по естествен път.

Д-р Athawale казва: „Окосмяването на веждите, в медицината известно като хипотрихоза или мадароза на веждите, може да засегне както мъжете, така и жените. Може да се забележи от едната или от двете страни, други симптоми са суха кожа, сърбеж, косопад или изтъняване на косата в други части.”

Дайте на веждите си TLC! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Преди да намерите начини да излекувате веждите, трябва да сте наясно и с причините за това. Косъмчетата на веждите могат да бъдат причинени от постоянно скубане или прекомерна употреба на продукти за грим за вежди. Но те могат лесно да се управляват.

Ето 5 сериозни причини за косопад на веждите:

1. Стареене: През 40-те години и мъжете, и жените изпитват изтъняване на косата Когато тестостеронът при мъжете и естрогенът при жените се покачат извън контрол или извън баланс.

2. Алопеция: Автоимунно заболяване, наречено алопеция ареата, е насочено към космените фоликули, от които растат отделните косми, като забавя или спира растежа на косата.

3. Хранителен дефицит: „Хранителните дефицити, които конкретно засягат косопада, включват биотин (витамин B-7), витамин C (разработване на колаген), желязо, витамини E, B-12 и D, цистеин и омега-3 мастни киселини“, казва д-р Athavale .

4. Стрес: Стресът и безпокойството могат да променят физиологичното състояние на човека, причинявайки промени в нивата на хормоните и количеството кислород, което космените фоликули получават, което допринася за изтъняване на веждите.

5. Бременност и раждане: Хормоните и други елементи от биохимията на тялото ви могат да бъдат повлияни от бременността и раждането, което може да наруши цикъла на косата ви и да причини загуба на коса.

Ето 5 домашни средства за предотвратяване на косъмчетата на веждите:

1. Алое вера

Алое вера е едно от най-добрите лечения за изтъняване на косъмчетата на веждите. Просто натрошете няколко листа от алое, масажирайте сока нежно върху веждите си и го попийте. Помага заздравяването на кожата и насърчава растежа на косата.

Косъм на веждите
Нанасянето на гел от алое вера успокоява кожата под веждите! С любезното съдействие: Giphy

2. Рициново масло

Рициновото масло има уникален химичен състав, който помага за растежа на космите на веждите. Нанесете пестеливо няколко капки рициново масло и масажирайте всяка вежда за няколко минути. В продължение на няколко дни ги измивайте веднъж на ден и повторете процеса още веднъж. Ако забележите сърбеж или дразнене, незабавно спрете процедурата.

3. Кокос и лимон

„Смес от кокосово масло и лимонова кора върши чудеса, за да ви помогне да възстановите растежа на веждите си“, казва д-р Атавале. За най-добри резултати втрийте сместа върху веждите си с памучен тампон преди лягане.

4. Лук

Лукът помага за по-бързото и по-гъсто повторно израстване на космите на веждите. Просто смелете лука и разтрийте сока с памук и не мийте веждите си, за да получите максимални ползи.

Косъм на веждите
Можете да използвате лук, смесен с алое! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

5. Мляко

Д-р Athawale казва: „Млякото и млечните продукти са богати на протеини и витамини, осигуряват хранителни вещества и позволяват бързо Повторен растеж на косата корени.“ Всичко, което трябва да направите, е да накиснете памучен тампон в мляко и да го разтриете върху веждите си през нощта, за да видите ползите.

Имайте предвид още 5 съвета за предотвратяване на косъмчетата на веждите:

  • Избягвайте да нанасяте дебели кремове или овлажнители върху веждите. Вместо това използвайте серум за хидратиране на кожата под веждите.
  • Трябва да спрете да използвате продукти за гримиране на вежди с лошо качество.
  • Ограничете използването на гел за вежди, ако го използвате.
  • Прекаленото изщипване е лоша идея за премахване на космите от веждите. Избягвайте го също.
  • Уверете се, че се храните здравословно редовно.

Leave a Comment