5 ползи за здравето от закуска с пържено пиле

Сухият пържен нахут (Cholla) се яде като вкусна закуска в Индия от векове. Хората го вземат със себе си, докато пътуват или крещят на работа. Вярвате или не, яденето на пържен нахут е една от най-здравословните опции за закуска.

Тази солена и хрупкава закуска е здравословна, но и апетитна Закуски без вина. Можете да ги дъвчете колкото искате, без да се страхувате за здравето си. Също така намалете преработените храни като чипс или бисквити върху печен нахут.

Ето някои ползи за здравето от консумацията на пържен нахут:

1. Високо съдържание на протеини

Няколко проучвания многократно доказват, че нахутът е отличен източник протеин. Печенето им изобщо не унищожава хранителната им стойност. Протеинът е необходим за възстановяването и образуването на нови клетки, които насърчават растежа и развитието, особено при деца, юноши и бременни жени.

Пържени или варени, приемайте ги както искате, за да задоволите нуждите си от протеин! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

2. Добър за отслабване

Печеният нахут също е отличен източник на диетични фибри. Според проучване, публикувано в Националната библиотека по медицина, хранителните добавки с фибри улесняват загубата на тегло чрез намаляване на честотата на прием и консумация на храна. цена Диета с високо съдържание на фибри Кара ви да се чувствате сити за по-дълго време. Яденето на храни с високо съдържание на фибри подпомага храносмилането и предотвратява запека.

Ползи от пържен нахут
Отслабнете със здравословни закуски като пържено пиле! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

3. Добър за диабетици

Храните с нисък гликемичен индекс (GI) са отлични за всички диабетици. Наличието на нисък ГИ означава, че консумацията на този конкретен хранителен продукт няма да доведе до повишаване на нивата на кръвната Ви захар толкова, колкото други хранителни продукти. Тъй като нахутът е с нисък ГИ 28, печеният нахут е чудесна закуска за диабетици.

Ползи от пържен нахут
Поддържайте нивата на кръвната захар под контрол, като ядете печен нахут! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

4. Добър за формирането на здрави кости

Печеният нахут е отличен източник на основни хранителни вещества, които помагат на тялото ви да поддържа здрави кости и предпазва от много заболявания. Според проучване, публикувано от NCBI, манганът и фосфорът, присъстващи в печения нахут, помагат на тялото ви да поддържа здрави кости и предотвратява състояния като необичайно образуване на кости, крехкост на трупа, болки в ставите и др.

5. Добър за здравето на сърдечно-съдовата система

Печеният нахут е богат източник на манган, фолиева киселина, фосфор и мед, които са доказано полезни за нашето сърдечно-съдово здраве. Фосфорът е особено известен Подобрява кръвообращението ни И да запазим сърцата си здрави.

Така че хапвайте пържен нахут винаги, когато ви се хапва!

Leave a Comment