5 подправки за придаване на допълнителен вкус на кафето

Индийската кухня е богата и използва различни подправки като чесън, куркума, черен пипер, канела, кардамон и индийско орехче. Всички те са признати за своите имуностимулиращи антимикробни, противовъзпалителни, антибактериални, противогъбични и антиоксидантни ефекти. Тези подправки, когато се добавят редовно към храната, помагат на тялото да се бори с инфекциите и поддържа отлично здраве. Освен всичко по-горе, те добавят вкус към вашата храна. И така, какво ще кажете да подобрите вкуса на вашето кафе, като добавите няколко подправки? Добавянето на подправки може да придаде допълнителен вкус на кафето!

Ако не сте се замисляли, опитайте да добавите тези 5 подправки към чашата си кафе.

Health Shots разговаря с Deepti Lokeshappa, Msc Food Science & Nutrition, старши консултант-клиничен диетолог, Motherhood Hospital, Бенгалуру, за да предложи някои от най-добрите подправки, които могат да се добавят към кафето, за да подобрят неговия вкус и ползи.

Кафето ни помага да преживеем няколко дни. Предпочитанията ни за кафе може да варират, но то помага на повечето от нас да останем будни и да преживеем натоварения ден. Хората обичат да експериментират с различни подсладители или кремове с чашата си кафе, но вие можете да направите много повече от това кафе.

Добавете тази независима подправка за укрепване на имунната система. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Ето 5 подправки, които добавяте към кафето си:

Експериментирането с добавянето на подправки към вашето кафе може да ви донесе по-здравословни, по-ароматни и по-вкусни резултати. Ето някои подправки, които можете да използвате:

1. Канела (Канела)

Вместо вода с лимон много хора започват деня си с чай с канела. За да подправите сутринта си, можете също да добавите тази невероятна подправка към чашата си кафе. „Има антиоксидантни свойства и е доказано, че укрепва имунната система“, според Lokeshappa. Освен това има способността да понижава LDL холестерола, да регулира кръвната захар и да се бори с възпалението. Освен това има фантастичен вкус!

Прочетете също: Rakulpreet и Bhumi са законни фенове на кафето гхи! Ето защо трябва да опитате

2. Кардамон (Elachi)

Добавете малко количество към чаша прясно сварено кафе, за да усетите прекрасния му вкус и аромат. Съдържа фибри, както и допълнителни основни минерали, за които се смята, че подобряват кръвообращението. Кардамонът може да бъде полезен при проблеми, включително лошо храносмилане, газове, киселинност и запек. Ако имате задушаване, гадене и повръщане, кардамонът може да ви помогне. Добавете го следващия път и се отпуснете и се наслаждавайте.

Допълнителен вкус в кафето
Не мразете тази малка капсула със страхотно здраве. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

3. Карамфил

Карамфилът е обичайна кухненска подправка, която може да се добавя към кафето както за вкус, така и за ползи за здравето. Освен със супи, карамфилът върви добре и с напитки и десерти. Освен това можете да го сложите в кафето си. Според Lokeshappa, „Не можем да се похвалим достатъчно с предимствата му. Ще ви даде много мускусен вкус.” Когато варите кафе, добавете няколко зърна карамфил към утайката. Трябва да внимавате да не прекалявате с карамфила в кафето си.

Прочетете също: Как да си направим перфектна чаша кафе без машина

4. Индийско орехче (индийско орехче)

Индийското орехче, известно още като индийско орехче, съдържа витамин B6, фолиева киселина, магнезий, калций, желязо, калий, манган и други минерали, които са от съществено значение за доброто здраве. Може да помогне за предотвратяване на проблеми с храносмилането, да подобри кръвообращението, да намали стреса, да подобри качеството на съня и да се отърве от лошия дъх поради всички тези хранителни вещества. „Това ще добави допълнителна сладост към вкуса и аромата на вашето кафе“, казва Lokeshappa. Просто добавете правилната смес към вашата чаша.

Допълнителен вкус в кафето
Индийското орехче или индийското орехче е пълно с невероятни качества, за които трябва да знаете. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

5. Джинджифил

Джинджифилът е добре известен със своите лечебни свойства. „Джинджифилът е подобен на кардамона, но джинджифилът е лесно достъпен в индийските домакинства“, казва Локешапа. Добавете няколко резена или прах от него към кафето си, преди да го приготвите. Определено трябва да го добавите към диетата си, тъй като помага за предотвратяване на сезонни инфекции, като поддържа имунната ви система силна.

Leave a Comment