Научете как потупването на лицето може да ви помогне да постигнете целите си за грижа за кожата

Потупването на лицето може да изглежда глупаво и нелепо, но след като прочетете за ползите му за здравето за забавяне на признаците на стареене, ще откриете, че потупвате-потупвате цял ден!

Точно така, потупването на лицето има научно доказани ползи против стареене. Почукването по лицето е друг вид Упражнения за лице Което помага при отпусната кожа и бръчки след определена възраст.

Корейските красавици нашумяват по света от доста време насам. Всеки иска да знае своята рутинна грижа за кожата, какво яде и какви продукти използва, за да придобие завинаги млада кожа. Но също така се смята, че потупването на лицето е тайната на тяхната красота. Корейците практикуват леко почукване грижа за кожата Вместо да мажат лицата си с продукти, както правят повечето от нас.

Предимства на тиксо за лице против стареене на кожата:

  1. Позволява на кожата ни да диша

С потупването на лицето можем да стимулираме кожата си с натиска на пръстите си и това помага за подобряване на кръвообращението в областта на лицето. Подобрява притока на кислород и позволява на кожата да диша. Проучванията показват, че е необходим добър приток на кислород Забавя процеса на стареене.

Редовното потупване на лицето може да ви помогне в борбата със стареенето на кожата! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock
  1. Предотвратява отпуснатостта на кожата

Проучване от 2018 г., публикувано в JAMA Dermatology, показва, че 30 минути ежедневни упражнения за лице, като например потупване на лицето, в продължение на 4 месеца Показва значително подобрение в пълнотата на горната и долната част на бузите. Доказа, че потупването на лицето и други техники “Йога” за лице Може да подмлади застаряващото лице, вероятно чрез индуциране на основния мускулен растеж.

Почукване по лицето
Потупването на лицето може да помогне за предотвратяване на увисването на кожата. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock
  1. Предпазва от увреждане от свободните радикали

Потупването на лицето също насърчава лимфния дренаж, което помага за елиминиране на щетите от свободните радикали. Свободните радикали са отговорни за разграждането на колагена на нашата кожа, което води до неприятни кожни петна като бръчки, тъмни петна, фини линии и отпусната, набръчкана кожа.

Почукване по лицето
Потупването на лицето помага в борбата със свободните радикали. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Можете да включите потупването на лицето в ежедневието си, като го правите, докато нанасяте лосион върху лицето си или след измиване на лицето. Можете също така да правите това упражнение за потупване на лицето, както е предложено от Пуджа Лутра, експерт по домашни лекарства, на нейната страница в Instagram.

Как да правите упражнение за потупване на лицето:

Етап 1

Задръжте дъха си и напълнете устата си с възможно най-много въздух.

Стъпка 2

След това започнете да залепвате лицето си толкова дълго и толкова силно, колкото можете, без да се нараните. Уверете се, че покривате всички области на лицето си като бузи, чело, над очите и т.н.

Стъпка 3

Поемете дълбоко въздух и повторете процедурата поне 3-4 пъти.

Leave a Comment