3 причини, поради които къната може да бъде по-добра от химическата боя за коса за сива коса!

Празничният сезон е точно зад ъгъла и е време да придадете на косата си младежка нотка! Ако сребърните нишки във вашия материал са неудобство, опитайте се да избегнете улавянето на химически багрила, налични на пазара. Вместо това бъдете естествени и опитайте къна за сива коса, тъй като тя ще подхрани косата и корените ви.

Бързият и небрежен начин на живот води хората към опит Преждевременна загуба на коса. В новото време се появиха натоварени с химикали методи за боядисване на коса, зЕна или къна се използва като естествен оцветител от векове. По-рано хората са смилали листа от къна, за да направят паста. В днешно време много компании са измислили своя версия на къна.

Например, къна на прах придоби голяма популярност напоследък, тъй като хората стават все по-съзнателни относно устойчивостта. Хена на прах също така опростява и ускорява процеса на приготвяне на паста от къна!

Прахът от къна е удобен и безпроблемен начин за използване на мехенди за коса. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Уверете се, че проучвате задълбочено и познавате всяка съставка в продукта, който купувате. Един, ако те интересува Направи си сам маска от къна за косаМожете да закупите листата от онлайн магазини и да направите пастата у дома за по-добри резултати.

Светът на интернет има безкраен списък от уроци за това как да направите паста от къна у дома и да я приложите по правилния начин. Нека научим повече за ползите от къна за косата и основните причини да я използваме за маскиране на сива коса!

3 ползи от използването на мехнди за сива коса

1. Къната е естествено подхранващ балсам

Хената съдържа витамин Е. Поддържа здрав скалп и е естествен антиоксидант за подхранване на растежа на косата. Това е по-добра маска за коса от хилядите налични алтернативи на пазара. След като отмиете пастата, не забравяйте да се погрижите добре, като нанесете билково масло и измиете с шампоан на следващия ден. Избягвайте шампоани с висока химическа основа за най-добри резултати. Грубото почистване може да лиши скалпа от влага и хранителни вещества.

Предимства на Менди за косата
Къната ще поддържа косата ви естествено подхранена. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

2. Здрав скалп

Хена е професионалист в изкуството за балансиране на pH нивото на скалпа. Естествените пигменти имат свойства да успокояват жлезите, които произвеждат излишната мазнина. Тези масла често карат косата ни да изглежда мазна и сякаш не е мита от години. Къната е богата на протеини и антиоксиданти, които подхранват космените фоликули за здрави корени и намаляват косопада.

3. Намалява пърхота

Помага за намаляване на омазняването на скалпа намаляване на пърхота. С течение на времето вашият скалп вече няма да приветства белия прах. Чудодейните противогъбични и антимикробни свойства на естественото багрило успокояват всяко раздразнение на скалпа и го поддържат достатъчно подхранен, за да не създава проблеми. Може да се каже, че това е почти постоянно решение да се отървете от пърхота.

Leave a Comment