3 солидни причини, поради които овесените ядки са най-добрата закуска за сърдечно болни

Като сърдечно болен, вашата здравословна диета става много важна. Всеки хранителен елемент, който влагате в тялото си, ще помогне за подобряване на сърдечно-съдовото ви здраве и един такъв хранителен продукт са овесените ядки!

Всички сме чували, че овесът е страхотен Избор на закуска за отслабване Но действа като магия, за да поддържа сърцето ни здраво. Тъй като Световният ден на сърцето е точно зад ъгъла, Health Shots се опитват да разпространят осведомеността за това как да имаме добро сърдечно-съдово здраве. И добавянето на овесени ядки към вашата диета е вкусен начин да се доближите до тези здравословни цели.

Започнете деня си с купа овесени ядки за сърцето си! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

„Овесът е богата на хранителни вещества храна, която понижава холестерола в кръвта, когато се яде редовно“, казва д-р Киран Рукадикар, бариатричен лекар и консултант по затлъстяването.

Ето защо овесът е полезен за сърцето:

1. Помага за понижаване на нашия холестерол

Холестеролът е необходим за изграждането на здрави клетки в телата ни, но високите нива водят до мастни отлагания в кръвоносните ни съдове Риск от сърдечни заболявания. И така, ниският холестерол е от съществено значение за доброто сърдечно здраве и тук идва овесът.

„Овесеният β-глюкан (OBG), основните разтворими фибри, намиращи се в овеса, се разглежда като тяхната основна активна съставка. Понижаване на холестерола Здравните претенции по отношение на връзката между понижаването на холестерола и разтворимите фибри от овесените продукти са одобрени от организациите за хранителни стандарти по целия свят,” каза д-р Рукадикар.

Овесът понижава холестерола
Дръжте холестерола си под контрол с хрупкава овесена каша! С любезното съдействие на изображението: Unsplash

2. Богат на основни хранителни вещества за сърцето

Овесените ядки са мощен източник на хранителни вещества, които ни помагат да поддържаме сърцата си живи и работещи. Д-р Рукадикар обяснява хранителната стойност на овеса, която е: Всеки 100 грама суров суров овес осигурява 390 калории енергия, 66 грама въглехидрати, 11,5 грама диетични фибри, 17 грама протеин и 7 грама мазнини. Съдържа голямо количество витамини B1, B5 и някои минерали като желязо, магнезий, манган, фосфор и др., които са основни минерали. Пази сърцата ни здрави. Разтворими фибри бетаглюкан 4 g.

Овес за здраве на сърцето
Овесените ядки съдържат всички хранителни вещества, от които сърцето ви се нуждае! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

3. Насърчава загубата на тегло и защитава сърцето

Нездравословните хранителни навици, високият холестерол и наднорменото тегло са свързани помежду си и пряко влияят много негативно на сърцето ни. Много е важно сърдечноболният да се храни с лека и здравословна храна и да поддържа теглото си под контрол. Тук помага овесът. Високото съдържание на фибри в овесените ядки ги прави идеални за отслабване, поддържайки ни сити за по-дълго време.

Leave a Comment