Косопад от пърхот: Нека ползите от лененото масло решат проблема ви с косата

Известно е, че лененото семе или алси са чудесни за отслабване. Те се препоръчват от диетолозите от доста време. Но в последно време доказаните ползи от лененото масло за растежа на косата също излязоха наяве.

За да научите повече за това масло, Health Shots се обърна към д-р Чиранджиев Чабра, известен дерматолог.

Лененото масло, известно още като ленено масло или ленено масло, се получава от зрели и изсушени семена на растението лен. Маслото е естествено безцветно или жълтеникаво на цвят. Традиционно се извлича чрез пресоване, понякога последвано от екстракция с разтворител.

Ето защо лененото масло е чудесно за косата:

1. Кажете сбогом на косопада

Масажирайте лененото масло в повредени или чуплива коса Може да промени играта. „Лененото масло съдържа витамин Е, който насърчава растежа на нова коса и предотвратява косопада. Мощни антиоксиданти като лигнани могат да помогнат за възстановяването на здрави и силни коси. Богато на протеини и селен, маслото помага за отглеждане на обемни и блестящи кичури,” казва д-р Chhabra.

Край на косопада с ленено масло! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

2. Няма повече люспи от пърхот

Прилагане на ленено масло локално Намалява пърхота Подхранва скалпа отвътре и предотвратява лющенето. Д-р Chhabra обяснява, че “лененото масло е пълно с противовъзпалителни свойства и следователно има способността да се бори с вредните бактерии и да успокоява пърхота”.

ленено масло
Нанесете ленено масло и никога не виждайте пърхот на скалпа си! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

3. Добър за растежа на косата

Използването на ленено масло за вашата коса насърчава растежа им и дава резултати Дълга и силна коса за по-малко време. „Като арсенал от всички неща, маслото е богато на алфа-линолова киселина, основна омега-3 мастна киселина, която е от съществено значение за нормалния човешки растеж и развитие“, казва д-р Chhabra.

Ленено масло за коса
Лененото семе може да ви даде блестящи и дълги коси. С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

Семената от тамаринд са полезни не само за грижа за косата, но и за отслабване и грижа за кожата. „Лененото масло може да успокои атопичния дерматит, състояние на кожата, обикновено наричано екзема. Освен това намалява фините линии и други изгледи Признаци на стареене. Маслото от ленено семе освежава и изсветлява тена. Тъй като съдържа мощни антиоксиданти, той също така предпазва кожата от увреждане от слънцето и замърсяване,” казва д-р Chhabra.

Неща, които трябва да имате предвид, преди да започнете да използвате ленено масло, както е предложено от д-р Chhabra:

● Лененото масло е чувствително към светлина и топлина, така че е най-добре да купите такова, което се предлага в бутилка от непрозрачно или тъмно стъкло, за да се предпази от светлина. Винаги го съхранявайте на хладно и тъмно място.
● Лесно можете да замените обикновеното олио в дресинги за салати, сосове и дипове с ленено масло.
● Друг чудесен начин да го включите в режима си на закуска е да го добавите към смутито или шейка си.
● Най-добре е да избягвате използването на ленено масло като олио за готвене, тъй като то няма висока точка на дим, което го прави подходящо за олио за готвене.
● Ако сте капризен ядец или се колебаете дали да въведете ленено масло в диетата си, можете да го приемате като добавка под формата на капсули. Но преди да направите това, знайте, че винаги е добра идея да се консултирате с Вашия лекар.

Leave a Comment