Разберете защо картофите са полезни за сърцето ви

Картофите винаги са били неразбрана храна. Независимо дали става въпрос за обсъждане на това как картофите ви карат да наддавате на тегло или как те са лоши за вас, ако сте сърдечно болен. Е, ние сме тук, за да разсеем този мит и да ви кажем, че картофите са чудесни за сърдечно болни!

Всеки зеленчук, изяден след пържене, е нездравословен за вас, същото важи и за картофите. Но варени картофи, картофено пюре, печен картофСтрахотен начин да го включите в диетата си и да се насладите на предимствата му, докато ядете ограничено количество.

Изпечете и направете вашите картофени деликатеси, за да се насладите на ползите от него! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

„Вашата диета играе важна роля за поддържането на сърцето ви здраво, заедно с упражненията. Когато някой говори за диета, някои храни се считат за добри за сърцето ви. Обикновено те са пълни с високо преработени храни. Нездравословни мазниниИзбягвайте натрия и захарта“, казва диетологът Авни Каул

Докато някои храни се считат за полезни при сърдечни заболявания, картофите са една от тях. Но до това заключение се стигна след провеждане на проучване върху картофите върху здравето на сърцето.

Причини, поради които картофите са полезни за сърдечно болни:

1. Понижава кръвното налягане

„Картофите са с високо съдържание на калий, което помага за понижаване на кръвното налягане“, казва Каул. Калият е един от основните минерали за сърдечната функция. Калият помага на сърцето да изпомпва кръв през тялото и по същество поддържа сърцето да бие. И така, картофите помагат Поддържане на кръвното налягане под контрол и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Картофи за кръвно налягане
Калият в картофите поддържа кръвното Ви налягане под контрол! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

2. Намалява нивата на лошия холестерол

„Картофите също съдържат разтворими фибри, които помагат за намаляване на риска от сърдечни заболявания“, казва Каул. Няколко проучвания показват, че храни, богати на разтворими фибри, помагат за понижаване на нивата на LDL, известен също като лош холестерол.

Картофи за намаляване на холестерола
Картофът помага за намаляване на лошия холестерол! С любезното съдействие на изображението: Shutterstock

3. Подобрява сърдечно-съдовото здраве

„Картофите също съдържат хранителни вещества, които допринасят за диетичните модели, които могат да понижат кръвното налягане и Подобрете сърдечно-съдовото здравезаедно с магнезий, ниацин, витамин С и витамин В6“, казва Каул. Също така, картофите са с ограничено съдържание на натрий, което помага в това отношение.”

Този Световен ден на сърцето трябва да се примирите с картофите и да признаете, че са страхотни за вашето сърце!

Leave a Comment